TAJLAND

Cjenik

Polazak:
10 dana / 7 noćenja
7.4.-16.4.
6.10.-15.10.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 11.380 kn
FM* 10.840 kn
Jednokrevetna soba (doplata) 1.290 kn

*Zrakoplovne pristojbe (590 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Dubai – Phuket i Bangkok – Dubai – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, unutarnji let Phuket – Bangkok, 4 noćenja na Phuketu u hotelu 3*, 4 noćenja u Bangkoku u hotelu 3*, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, prijevoz zračna luka – hotel – zračna luka na Phuketu i u Bangkoku.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: dodatne usluge, obroke, fakultativne izlete, napojnice lokalnim vodičima, vizu za Tajland, uslugu ishođenja vize, osobne troškove te putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

PONUDA FAKULTATIVNIH IZLETA:
PHUKET:

• Phi Phi 390 kn
Cijena uključuje: povratni transfer na kopnu i vodi, ručak i piće, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za Nacionalni park.

• James Bond 390 kn
Cijena uključuje: povratni transfer na kopnu i vodi, ručak i piće, lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
Cijena ne uključuje: ulaznicu u Nacionalni park (plaćanje na licu mjesta).

• Otočje Similian 990 kn
Cijena uključuje: povratni transfer na kopnu i vodi, ručak i piće, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za Nacionalni park, ronjenje.

BANGKOK:
• Kraljevska palača 390 kn
• Damnoen Saduak 290 kn
• Ayutthaya 490 kn

U cijenu svih fakultativnih izleta uključeni su povratni transferi, ulaznice za nacionalne parkove i lokalni vodič na engleskom jeziku.
Minimalan broj prijavljenih za fakultativne izlete: 15

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Program putovanja

1. DAN/ ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Dubai na liniji EK130 (Emirates) i polijetanje zrakoplova u 15:25 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 22:55 sati po lokalnom vremenu.

2. DAN/ PHUKET
Nastavak leta za Phuket na liniji EK378 u 10:30 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.Predviđeni dolazak na Phuket je u 20:00 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku doček predstavnika lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti te organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN/ PHUKET – PHI PHI
Doručak. Predlažemo odlazak na fakulativni izlet brodom na Phi Phi otočje: u jutarnji satima organizirani transfer do pristaništa brodova i isplovljavanje trajekta prema otočju prekrasne netaknute prirode. Po dolasku na Phi Phi Don slijedi odlazak u razgled otoka Bida i zaljeva Samah, te špilja Pileh i Viking gdje je voda kristalno čista. Ručak. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na plaži. U poslijepodnevnim satima polazak prema Phuketu. Noćenje.

4. DAN/ PHUKET – JAMES BOND OTOK
Doručak. Predlažemo odlazak na fakulativni izlet na jedan od najpoznatijih otoka na Tajlandu, James Bond gdje su snimani filmovi Čovjek sa zlatnim pištoljem i Žal. U jutarnjim satima odlazak kroz provinciju Phang Nga prema pristaništu brodova. Na putu stajanje kod hrama Suwannakuha pred kojim će vas dočekati mnoštvo majmuna. Posjet Buddhinoj špilji u kojoj se nalaze fascinantni stalaktiti i stalagmiti. Po dolasku na pristanište, plovidba brodom zaljevom Phang Nga, Nacionalnim parkom te ćete vidjeti kamene kipove Khao Ma Ju, Khao Nom Sao i Khao Chang. Pogled na okolne planine Khao Ta Poo i netaknutu prirodu je nezamisliv. Po dolasku na otok slijedi ručak u selu Panyee. Razgled špilja i laguna u kanuima. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Phuketu. Noćenje.

5. DAN/ PHUKET – OTOČJE SIMILIAN (NACIONALNI PARK)
Doručak. Predlažemo odlazak na fakulativni izlet gliserom na otočje Similian koje se sastoji od ukupno devet otoka. Obilazak najvećih i najpoznatijih otoka po svojim prekrasnim bijelim pješčanim plažama i prirodnim ljepotama: Koh Miang, Koh Payu, Koh Similian i Koh Ba Ngu. Mogućnost ronjenja na otoku Ba Ngu. Ručak na Similianu. Povratak prema hotelu. Noćenje.

6. DAN/ PHUKET – BANGKOK
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Bangkok te polijetanje zrakoplova. Po dolasku na Bangkok transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. DAN/ BANGKOK – KRALJEVSKA PALAČA
Doručak. Preporučujemo odlazak u razgled kraljevske palače Bangkoka: obilazak hramova i velike kraljevske palače s raskošnom pozlatom i živopisnim keramičkim kipovima i ukrasima. Palača je smještena na obali rijeke Chao Phraya, a u njoj se nalazi i poznati hram smaragdnog Bude. Obilazak kraljevske rezidencije i kapelice, te hrama Wat Phra Kaeo. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN/ BANGKOK – AYUTTHAYA
Doručak i odjava iz hotela. Preporučujemo odlazak na fakultativan izlet do Ayutthaye, stare prijestolnice tajlandskih kraljeva. Prvo stajanje je posjet palači Bang Pa In, nekadašnjoj ljetnoj kraljevskoj rezidenciji koju je u 17.st. dao sagraditi kralj Prasat Thong. Zatim slijedi posjet velikom povjesnom parku koji je pod zaštitom UNESCO-a, šetnja ruševinama nekoć najvećeg i glavnog grada i obilazak ruševina hrama Wat Phra Si Sanphet, najvažnijeg hrama kraljevske palače. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN/ BANGKOK – DAMNOEN SADUAK
Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativan izlet Damnoen Saduak, najpoznatiju – plutajuću tržnicu. Neće vam biti žao rano ustati, jer ćete tako imati priliku vidjeti i doživjeti kako lokalno stanovništvo trguje, i to na način trampe – zamjene jednog dobra za drugo, a sve to probijajući se čamcima kroz bogatu ponudu robe koja sa nalazi upravo na čamcima koji su biti pokretne trgovine. Posjet poljima soli na kojima ćete prisustvovati demonstraciji proizvodnje kokosovog smeđeg šećera ili ćete se moći okušati u vožnji broda sa savijenim pramcem i kupiti nešto sa plutajuće tržnice. U večernjim satima organizirani transfer do zračne luke.

10. DAN/ DUBAI – ZAGREB
Prijava na let za Dubai te polijetanje zrakoplova na liniji EK371 u 02:20 sati. Dolazak u Dubai 05:35 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji EK129 u 09:20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13:25 sati.

 

KORISNE INFORMACIJE

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Službeni jezik je Thai. U turističkim mjestima govori se engleski.
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati (Hrvatska 10:00 = Thailand 17:00 sati
Novčana jedinica: Baht (THB)
Broj stanovnika: 62 mil.
Površina: 517 000 km2;
Napon struje: 220 V
Dokumenti potrebni za putovanje i viza: putovnica važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza.
Cijepljenje: nije potrebno.
Pozivni broj zemlje: +66
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.
Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.
Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke
Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije.
Moderne „poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač.
Kupovina: predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta – vrlo napredno izrađene
Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Thailand je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.