ETIOPIJA

Cjenik

Polazak:
12 dana / 9 noćenja
18.-29.4.2019.
Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 21.990 kn
FM* 21.055 kn

*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

Zrakoplovne pristojbe (3.300 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Beč – Addis Ababa – Beč – Zagreb, 5 unutarnjih letova, zrakoplovne pristojbe, 7 noćenja u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 3* i 2 noćenja u kampu: 2 noćenja u Addis Ababi, 1 noćenje u Lalibeli, 2 noćenja u Gheralti, 2 noćenja u Hamed Eli (u kampu), 1 noćenje u Mekeleu, 1 noćenje u Dire Dawi, usluga polupansiona (doručak i ručak), transferi prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: napojnice, fakultativne sadržaje, osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje.

VIZA: Hrvatskim državljanima potrebna je viza za ulazak u Etiopiju i ishodi se u Veleposlanstvu u Rimu. Za turističku vizu potrebni su sljedeći dokumenti:

 • Putovnica koja vrijedi još minimum 6 mjeseci nakon putovanja s dvije prazne stranice za vizu
 • Kopija putovnice
 • Dvije nedavne fotografije veličine kao za putovnicu
 • Ispunjeni formular
 • Potvrda rezervacije smještaja, zrakoplovne karte i/ili pozivno pismo iz Etiopije

Cijena konzularne usluge za jednokratnu turističku vizu, koja vrijedi 30 dana, iznosi 40 USD (36 EUR). Atlasova usluga posredovanja u ishođenju vize je 2.000 kn (u tom slučaju nije potreban osoban dolazak u Rim).

Napomene:

 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – BEČ 
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji OU442 (Croatia Airlines) u 17:50 sati. Dolazak u Beč predviđen je u 18:45 sati. Nastavak putovanja na liniji ET725 (Ethiopian Airlines) u 23:10 sati.

2. dan: ADDIS ABABA
Dolazak u Addis Ababu u 06:00 sati. Po slijetanju, odlazak u hotel. Panoramska vožnja kroz stari i novi, moderni dio grada. Ručak. Šetnja glavnom ulicom prema Meskel trgu te posjet Nacionalnom muzeju, katedrali Svetog Trojstva i ostalim važnim znamenitostima poput Trga mučenika i Menelikovog mauzoleja. Slobodno poslijepodne za shopping ili posjet poslovnom dijelu grada. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: ADDIS ABABA – LALIBELA
Doručak. Vožnja do zračne luke na jutarnji let za Lalibelu. Po slijetanju, odlazak u hotel. Zatim slijedi razgled grada koji započinje fascinantnom, svjetski poznatom, sjeveroistočnom skupinom podzemnih kamenih crkvi koje su pod zaštitom UNESCO-a. Jedanaest križno-tlocrtnih crkvi nalazi se ispod razine tla te su nastale tijekom vladavine kralja Lalibele na način da su isklesane u crvenom vulkanskom kamenu. Sam grad, nekadašnja prijestolnica aksumskog carstva, nazvan je po kralju Lalibeli koji je, prema nekim spoznajama, na tom mjestu nastojao stvoriti novi Jeruzalem u svrhu utočišta etiopskim kršćanima pred nadolazećim islamskim osvajačima. Ručak. Poslijepodnevni obilazak preostalih crkvi. Noćenje u hotelu.

4. dan: LALIBELA – AKSUM – GHERALTA
Doručak. Jutarnji kratki let do Aksuma. Po slijetanju, odlazak u razgled poznatih obeliska koji datiraju još iz 4. st., a najviši sačuvani je visok čak 24 metra. Obilazak kupališta kraljice od Sabe i crkve gdje se, prema predaji, čuva Zavjetni kovčeg na kojem je upisano Deset Božjih zapovjedi. Ručak. Vožnja prema Gheralti. Prijava u hotel i noćenje.

5. dan: GHERALTA – MEGAB – GHERALTA
Doručak. Vožnja prema obližnjem selu Megab odakle se polazi na uspon prema Debre Maryam Korkor svetištu, jednoj od najvećih kamenih crkvi isklesanih u liticama Tigray regije. Naspram crkvi u Lalibeli, koje su iskopane u kamenom tlu, graditelji ovih crkvi su se natjecali u tome koja će biti podignuta na višoj i nepristupačnijoj planini, čime se približuju Bogu. Tijekom uspona, malo po malo, otvaraju se senzacionalni pogledi na krajolik. Razgled svetišta koje uključuje dvije crkve. Nakon spusta, slijedi ručak. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan: GHERALTA –DANAKIL – HAMED ELA
Doručak. Vožnja prema selu Hamed Ela uz stajanje kod svjetski poznate depresije Danakil koja se smatra jednim od najnižih, najsuših i najvrućih mjesta na Zemlji, gdje temperature nerijetko prelaze 50 stupnjeva Celzijevih. Ručak. Na putu ćete imati prilike vidjeti karavane deva koje nose blokove soli iskopane iz obližnjeg, plitkog, slanog jezera. Noćenje u kampu.

7. dan: HAMED ELA – ERTA ALE – HAMED ELA
Doručak. Vožnja džipovima kroz pustinju i neuobičajene prizore krajolika. Uspon do aktivnog vulkana Erta Ale čija površina podsjeća na površinu Mjeseca, a jedinstvenim ga čine čak dva jezera lave. Imat ćete priliku doživjeti i fotografirati fantastičnih prizore nemirne površine uskovitlane lave. Ručak. Noćenje u kampu.

8. dan: HAMED ELA – MEKELE
Doručak. Vožnja prema Mekeleu, glavnom gradu sjeverne pokrajine Tigray. Dolazak u hotel i prijava. Ručak. Posjet današnjem muzeju Yohannes IV. i nekadašnjoj kamenoj carskoj palači. Obilazak lokalne tržnice. Noćenje

9. dan: MEKELE – ADDIS ABABA – DIRE DAWA – HARAR
Doručak. Jutarnji let za Dire Dawu s presjedanjem u Addis Ababi. Vožnja prema Hararu, četvrtom svetom islamskom gradu koji je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Šetnja srednjevjekovnim šarenim gradskim uličicama i tržnicom, uz mogućnost kupovine jedinstvenog nakita i odjeće. Obilazak rodne kuće poznatog pjesnika Arthura Rimbauda, koji je živio u ovom gradu u 19. st. Ručak. U večernjim satima odlazak izvan gradskih zidina gdje ćete imati prilike vidjeti hijene, a oni najhrabriji ih čak mogu i hraniti ili podragati. Noćenje.

10. dan: HARAR – DIRE DAWA – ADDIS ABABA
Doručak. Vožnja prema Dire Dawi i zatim polijetanje prema Addis Ababi. Po slijetanju, odlazak u hotel, prijava i odmor. Popodnevni obilazak tržnice, jedne od najvećih i najzanimljvijih otvorenih tržnica na svijetu. Večera u lokalnom restoranu uz izvornu etiopsku glazbu i ceremoniju kave. Noćenje.

11. dan: ADDIS ABABA
Doručak. Slobodan dan za šetnju gradom, shopping ili posjet zološkom vrtu. U večernjim satima transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 23:45 sati na liniji ET724.

12. dan: ADDIS ABABA – BEČ – ZAGREB
Dolazak u Beč predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 10:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:05 sati.