KENIJA

KENIJA
Očaravajući svet divljine

Najrobi – Amboseli – Jezero Nakuru – Masai Mara – Najrobi

 

AVIONOM – 2370 €

 

9 dana (6 noćenja) – avionom

 

Polazak 01. novembar 2015. – Povratak 09. novembar 2015.

 

 

Program putovanja

 

1. dan  BEOGRAD – RIM – ADIS ABEBA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u 16.10 časova. Poletanje aviona za Rim  (let JU 534) u 18.10 časova. Planirano vreme sletanja na aerodrom u Rimu  je u 19.40 časova. Nastavak putovanja za Adis Abebu predviđeno je letom ET 703 u  00.05 časova.Obroci u avionu.

 

 

2. dan   ADIS ABEBA – NAJROBI

Sletanje na  aerodrom u Adis Abebi u 08,15 časova . Nastavak leta za Najrobi u 10.20 časova (Let ET 300). Sletanje na aerodrom Džomo Kenijata u 10.20 h. Posle završetka pasoških formalnosti, transfer do hotela. Slobodno popodne.Večera. Noćenje.

3. dan   NAJROBI – AMBOSELI       

Posle ranog doručka, polazak prema Nacionalnom parku Amboseli. Vožnja traje oko 4 sata. Amboseli, jedan od najlepših parkova zemlje, predstavlja i jedini pravi vidikovac prema planini Kilimandžaro. Smešten je u podnožju severne strane najviše planine Afrike. Iako je vulkan na teritoriji Tanzanije, iz Amboselija se otkriva veličanstven pogled na njegove snežne vrhove. Tokom toplih podnevnih sati skrivaju ga oblaci, a najčarobniji je u sumrak, ili kad zalazi sunce. U savanama ispod Kilimandžara mogu se videti svi predstavnici „velike petorke Afrike“: leopard, bufalo, nosorog, slon i lav. Ovaj nacionalni park je i najbolje mesto sa kog se može  steći  slika o afričkom safariju. Dolazak u kamp, smeštaj i ručak.  Polazak na popodnevni  safari  i upoznavanje sa florom i faunom. Povratak u kamp. Večera. Noćenje.

 

KENIJA - Očaravajući svet divljine

4. dan   AMBOSELI

Rano budjenje. Polazak na safari u vreme kada životinje kreću prema pojilu. Povratak u kamp. Doručak. Slobodno vreme za odmor i relaksaciju u kampu. Ručak.  Polazak na drugi deo safarija do mesta sa najlepšim pogledom na Kilimandžaro u vreme zalaska sunca. Povratak u kamp. Večera. Noćenje.

KENIJA - Očaravajući svet divljine

5. dan   AMBOSELI – NAJROBI – JEZERO NAKURU

Rani doručak.  Polazak prema nacionalnom parku na jezeru Nakuru. Ukupna vožnja u trajanju od oko 7 sati. Prolaz kroz Najrobi gde će biti i ručak. Lepotu pejzaža čine i mnogobrojne plantaže ananasa pored kojih se prolazi. Dolazak do Nakuru jezera.  Dolazak u lodž. Smeštaj. Odlazak na popodnevni safari sve do jezera gde se mogu videti različite životinje i ptice.Ovaj park je bio poznat samo kao utočište ptica posebno manjih i većih  flamingosa . Međutim sada je dom belog nosoroga, rotšild žirafa, antilopa i leoparda. Povratak u kamp. Večera i noćenje.

KENIJA - Očaravajući svet divljine

6. dan   JEZERO NAKURU – MASAJ MARA

Doručak.  Polazak  prema Masai Mari, najpoznatijem nacionalnom parku Kenije. Vožnja traje oko šest sati. Prostire se na ogromnoj teritoriji na visini od 1650 metara iznad mora. Dobio je ime po velikom plemenu Masai koje tu živi od davnina. To je i kraljevstvo lavova, koji čine veliku populaciju od nekoliko hiljada primeraka. Na obalama reke Mara žive krokodili i retka vrsta crnog nilskog konja. Na teritoriji parka smešteno je nekoliko masajskih sela gde turisti mogu da se upoznaju sa njihovim načinom života i običajima. Po dolasku u kamp, smeštaj i ručak. Odlazak na popodnevni safari. Po povratku, večera i noćenje.

KENIJA - Očaravajući svet divljine

7. dan   MASAJ MARA

Rani doručak. Polazak na jutarnji safari do obala reke Mara gde životinje idu na pojilo. Vožnja po savani. Ručak. Popodnevni safari i vožnja po delovima nacionalnog parka u kojima žive različite vrste antilopa, zebri, žirafa, nojeva, hijena i životinja iz velike petorke. Ručak. Po povratku u kamp, večera i noćenje.

KENIJA - Očaravajući svet divljine

8. dan   MASAJ MARA – NAJROBI- ADIS ABEBA – PARIZ

Doručak. Polazak za Najrobi. Vožnja traje oko 5 sati. Po dolasku sledi poseta centru žirafa, domu  čuvene Rotšild žirafe ‘Daisi’ koja je glumila u filmu ” Poslednja Giraffe “. Posebno zadovoljstvo posetioca je u tome što mogu hraniti žirafe. Posle toga odlazak u čuveni restoran Carnivor gde će rana večera biti serviran po principu BBQ. Transfer na aerodrom u Najrobiju. Poletanje aviona za Adis Ababu  u 19.35 časova (Let ET 305). Planirano sletanje na aerodrom u Adis Abebi u 21.40 časova. Nastavak putovanja za Pariz predviđeno je za 23,55 časova ( let ET 704). Obroci u avionu.

KENIJA - Očaravajući svet divljine

9. dan   PARIZ  –  BEOGRAD

Sletanje na aerodorom u Parizu u 06,45 časova. Nastavak leta za Beograd u 10.10 časova. Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 12.35 časovah.

 

U cenu putovanja je uračunato:

U cenu putovanja nije uračunato:

Prevoz avionom na relaciji Beograd – Rim – Adis Abeba-Najrobi-Adis Abeba – Pariz -Beograd Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 punih pansiona i 1 polupansion Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Svi transferi u inostranstvu navedeni u programu Doplata za jednokrevetnu sobu
Razgledanja i ulaznice prema programu Obilazak masajskog sela: $ 25
Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije Obavezna napojnica u iznosu od $ 60 (ili € 50) po osobi
Troškovi organizacije i realizacije putovanja. Troškovi viziranja $ 50 (plaća se na aerodromu u Najrobiju)